Alimentele ultraprocesate, un pericol pentru sănătate. Ce boli pot dezvolta femeile și bărbații care le consumă frecvent

Alimentele ultraprocesate, un pericol pentru sănătate. Sintagma „alimente ultraprocesate” a apărut în 2009, când nutriționistul brazilian Carlos Augusto Monteiro a publicat o lucrare care aducea un argument îndrăzneț: „Problema nu este nici alimentele, nici nutrienții, ci mai degrabă procesarea„. Prelucrarea în sine nu este rea, tehnicile de îmbogățire a vitaminelor și de conservare (cum ar fi conservele și fermentarea) au făcut ca aprovizionarea cu alimente să fie mai sigură și au scăpat o mare parte a lumii de foamete, asigurând că alimentele nutritive și stabile la raft sunt disponibile pe tot parcursul anului. Dar, în timp ce unele al......

Vezi articolul pe HadNews

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Se caută sute de muncitori pentru autostradă. Salariile ajung la 4.500 de lei, dar doar pensionarii sunt interesați

STUDIU. „Dacă ai chef să dormi mai mult iarna, nu ești singur”

România a cheltuit 7 miliarde de lei pe sisteme de Apărare